3:Anarcho

Het Waterman-Tijdperk & Anarchisme

En hij zal terugkeren, gezeteld op een wolk…

Toen het Paasfeest naderde zei Jezus tegen Petrus en Johannes: Ga voor ons het paasmaal bereiden, opdat we het gezamenlijk kunnen eten.
Ze antwoordden: Waar wilt u, dat we het bereiden?
Hij zei: Als jullie de stad binnengaan zullen jullie een man tegenkomen die een stenen kruik met water draagt. Volg hem in het huis waar hij binnengaat en zeg tot de heer des huizes: Waar is de zaal waar de Meester met zijn leerlingen het paasmaal kan houden? Hij zal jullie een grote zaal aanwijzen die van alles is voorzien: maak daar alles gereed…
 
(Lucas 22, vers 7 tot 13)

 
“De waterman is een luchtteken. Hij wil de dingen kunnen begrijpen voor hij verder gaat. Dit teken vormt zijn eigen mening. En hij heeft sterke argumenten nodig om hiervan af te wijken. De waterman heeft een sterke vrijheidsdrang. Hij heeft een hekel aan ‘moeten’. Als anderen willen bepalen wat hij moet doen, doet hij precies het tegenovergestelde . Hij beslist zelf wel wanneer hij wat doet. Voor hem is iedereen gelijk. Hij is net zo vriendelijk tegen de poetsvrouw als tegen de algemeen directeur. Wat telt voor hem in een persoon, is zijn karakter…” (htwww.culturadechile.be)
 
Het teken WATERMAN is als LUCHT-teken in zekere zin de tegenpool van het WATER-teken VIS. Waar VIS (gevoel) staat voor goedgelovigheid (vlucht uit de werkelijkheid, de wil ook aan alles, zelfs de grootste onzin, betekenis toe te kennen) daar stelt de WATERMAN als vertegenwoordiger van het element LUCHT (intellect) vragen. Je zou daarom kunnen stellen dat in het evangelieverhaal wordt aangegeven dat een (al dan niet symbolische) terugkeer van ‘Jezus’ (christusdenken) alleen mogelijk is wanneer mensen bereid zijn hun goedgelovigheid (op een sullige, naieve manier in de onzin van dominante anderen geloven) overboord te zetten.
 
Het teken WATERMAN (met de daarbij behorende planeet URANUS) staat voor anarchisme, democratisch gelijkheidsdenken, bevrijding van dwang, opstand tegen het hogepriesterlijke ‘recht van de sterkste’ – waar altijd de gevoelige mens het slachtoffer van is.

Die Gedanken Sind Frei

 

3 Responses to 3:Anarcho

  1. Hoi Wim, je blog staat nu in mijn lijst en dit zijn de blogs die ik graag lees. Ik mis alleen de mooie poes.

  2. Wim Duzijn says:

    Als je belangstelling uitgaat naar astrologische onderwerpen dan kun je mijn ASTROBLOG hier ook op je lijstje plaatsen ANTOINETTE. Zie link hieronder:

    ASTROLOGICA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: