2: geboortehoroscoop

  

 

Ik en mijn spirituele opdracht

 
Ik ben geboren in Zwolle, op eerste kerstdag, 25 december dus, ’s morgens om half twee. De planeet Jupiter (door de Romeinen als oppergod vereerd en door christelijke kerkbouwers later vereenzelvigd met de gnostische rebel Jezus) neemt in de horoscoop een prominente positie in. Hij is geplaatst in het evenwichtige teken Weegschaal (dat de ascendant beheerst), hetgeen volgens de astrologen het rechtvaardigheidsverlangen in de mens extra sterk benadrukt.
 
Naast Jupiter staat de planeet Neptunus, heerser van het teken Vis, dat volgens joodse astrologen een verwijzing is naar het joodse volk, dat daarmee (volgens de astrologische leer) een esoterische Vissentaak zou hebben: medelijden en empathie in mensen verdedigen, mystieke opheffing nastreven van door de exoterie in het leven geroepen tegenstellingen, etc..
 
Zon bevindt zich in het teken Steenbok en is geplaatst in het spirituele Kreefthuis 4, terwijl de heerser van Steenbok, de planeet Saturnus zich op een dominante plaats (huis 10) bevindt, een huis dat wordt geregeerd door het teken Kreeft (met als heerser Maan).
 
Saturnus (altijd afgebeeld als een strenge, oude, enigszins stuurs kijkende man) is volgens oude geschriften ‘de planeet van Palestina’ en de planeet van de wettenstellende (begrenzende en plezier dodende) profeet Mozes.
Van Mozes is bekend dat hij voortdurend overhoop lag met zijn broer Aaron, die een wat luchtiger kijk op het leven had.
Het Gouden Kalf (afbeelding van de godin HATHOR), dat door Aaron als aanbiddingsobject in de woestijn werd opgericht symboliseert het verlangen terug te keren naar de vrijzinnige godsdienst van Egypte. Geen gezeur over ‘beloofde landen’ dus: leef bij de dag en maak plezier, een anarchistische bezigheid die in de ogen van Mozes een grove vorm van godslastering was.
 
Maagdelijke Steenbok
 
Astrologisch gezien heb ik een maagdelijke moeder (Maan in het kritisch-analyserende intellectuelenteken Maagd), die zich in het spirituele Vissenhuis (huis 12) bevindt – hetgeen er op wijst dat religie en spiritualiteit verintellectualiseerd zullen worden, d.w.z. er wordt gekozen voor de gnosis.
 
De vrienden- en partnerhuizen zijn geplaatst in de dierenriemtekens Schorpioen (2), Ram (7) en Leeuw (11). De planeet Pluto, die bij het teken Schorpioen hoort, staat daarenboven in het vriendenhuis 11, dat wordt geregeerd door het teken Leeuw, zodat Schorpioenen en Leeuwen mijn beste vrienden zouden moeten zijn…

One Response to 2: geboortehoroscoop

  1. Alida Pekelharing says:

    Hi Wim, ik heb ook Asc. Weegschaal, Maagd op cusp twaalf. Dat van die gnosis is inderdaad ook op toepassing bij mij…….. leuk om dit hier te lezen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: