getallen 9 en 11

Wat is numerologie?

Getallensymboliek speelde een grote rol in de pre-Judaisch-christelijke culturen (Egypte & Babylon). Het orthodoxe christendom en het orthodox-nationalistische jodendom (dat zich heeft vertaald in het zionisme) hebben zich in de loop der eeuwen afgewend van wat men op een enigszins neerbuigende wijze ‘heidense gebruiken’ noemde en het eenzijdig rationele wetsdenken (eenzijdig omdat verstand in dienst wordt gesteld van begrenzend (bij)geloof) boven de veelzijdig-rationele anarchie van het magische denken geplaatst.
[De invloed van de numerologie is zichtbaar in de Openbaring van Johannes en de werken van joodse kabbalisten.] 
 
De numerologie maakt vooral gebruik van ‘gehele getallen’, dat wil zeggen de getallen 1 tot 9. Om betekenisvolle getallen samen te stellen moet elk complex getal gereduceerd worden tot een enkel cijfer, door de cijfers van ieder getal bij elkaar op te tellen.
Iedere letter van het alfabet heeft ook een numerieke waarde tussen 1 en 9. Door de getalwaarden van de letters bij elkaar op te tellen ontstaat een eindgetal dat numerologisch geduid kan worden.
Sommige getallen worden niet gereduceerd tot een enkel cijfer. Dit zijn de getallen 11, 22 en 33, de zogenaamde meestergetallen. Meestergetallen hebben een bijzondere betekenis, omdat de persoon op wie ze betrekking hebben een speciale rol in dit leven moet vervullen. Voor diegenen die liever een wat gewoner bestaan willen leiden kan het meestergetal teruggebracht worden tot een enkel cijfer door verschillende cijfers bij elkaar op te tellen (11 wordt 2, 22 wordt 4). (
Klik voor bron)
  

Het getal 11 symboliseert het volgende verlangen:

11-mensen zijn doelbewust en over het algemeen inventief en idealistisch. Tegelijkertijd een dromer en een mysticus. Het getal 11 is in staat dynamische krachten in de mens te ontwikkelen. Bij dit getal horen intuïtief begrip, inzicht, leiderscapaciteiten en het vermogen snel een beslissing te nemen. De 11-mens houdt van schoonheid, van muziek, poëzie en alle andere vormen van kunst. Hij vertoeft graag in gezelschap van mensen die geestelijk een stimulerende werking op hem hebben. Hijzelf is vaak een bron van inspiratie voor anderen.  Men zou graag een geestelijk leider willen zijn, die de mensen geloof, hoop, vertrouwen en inzicht brengt, en die hen voorgaat op hun weg naar de volmaaktheid. Men verlangt naar spirituele verlichting, opdat men die met anderen kan delen. Men zou de eigen ideeën in daden omgezet willen zien. Men neigt naar het mystieke en occulte en men zou graag een bekend helderziende willen zijn, wellicht een profeet die geluk en vrede aan de wereld brengt. Men zou een bron van inspiratie voor anderen willen zijn en er niets op tegen hebben beroemd te worden. 

Het getal 9 symboliseert het volgende verlangen: 

Het getal 9 is er om liefde te leren verspreiden op universeel niveau. De 9-mens is van nature barmhartig en menslievend en hij bewijst zijn diensten meestal volkomen onzelfzuchtig. Hij is spiritueel, romantisch en gevoelig. Hij beschikt over magnetische aantrekkingskracht, intuïtie en verantwoordelijkheidsgevoel. Hij werk efficiënt, is zeer coöperatief, creatief en onafhankelijk. Hij kent de diepere betekenis van het woord vrijheid en daarmee de waarde van tucht en beheersing. Vaak is er sprake van artistieke begaafdheid. Men zou veel voor anderen willen doen. Men bewondert mensen die liefhebbend en begripvol zijn. Men zou in een positie willen verkeren waarin het mogelijk is daadwerkelijk iets te doen voor de minderbedeelden van deze aarde. Men zou anderen graag raad willen geven, hen troosten, helpen en beschermen. Men zou een bijdrage aan de wereldvrede willen leveren en men zou de aarde van alle leed willen bevrijden.   
 


Types of Numerology

The three major forms of numerology in use today are the Kabbalah, the Chaldean and the Pythagorean.

 • The Kabbala: means knowledge that comes through the mind and soul rather than through a teacher. This originated in Hebrew mysticism, and interprets only the meaning of the name. The Kabbalah was developed for the Hebrew alphabet, and therefore has only 22 vibrations ranging from 1 to 400. It was adapted for the Greek alphabet, then further adapted for the Roman alphabet.
 • Chaldean numerology: was originally developed in Ancient Babylon (now Iraq), and combines Kabbalistic name interpretation with aspects of astrology. 9 is considered holy and therefore is kept apart from other vibrations, except when it results as the sum of vibrations (e.g., from an individual’s name).
 • The Pythagorean method: was developed by Pythagoras, a Greek mathematician and metaphysician who lived during the 6th century BC. Pythagoras was as interested in metaphysics and spiritual development as he was in math, so it’s no wonder then why he joined the two disciplines. (Bron)
 •  

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s

  %d bloggers liken dit: