Favorietenlijst

Anette Lemaire
Geboren op 1 juni 1951: ZON in Tweelingen, MAAN in Stier. ASCENDANT: Vis (PLACIDUS: Steenbok)
“VOELSPRIETEN is een logboek over wat ik, Annet – dichteres/tekenares, zoal meemaak in de natuur… Het leven is een wonder en ik blijf me verwonderen en verbazen… In het verleden gaf ik een kleinschalig poezen-en poëzieblad uit, genaamd SNORHAREN. Hierin schreef ik over mijn vijf grootste passies: poezen, paarden, poëzie, planten en vogels.”

Svara
Geboren in 1951.  ZON in Vissen, MAAN in Vissen.
“De naam Svara stamt uit het Sanskriet en betekent: Dát wat klinkt, dát wat straalt. ”
“Ik word geraakt door oorspronkelijkheid in het leven van alle dag. Mijn grootste inspiratiebron, mijn grootste leermeester.”

Jasper Ligthart
Geboren in 1987. Sterrenbeeld: ZON in Tweeling, MAAN Weegschaal. ASCENDANT Waterman (volgens PLACIDUS: Boogschutter)
“Op dit weblog laat ik iets zien van de thema’s en onderwerpen die me bezighouden. Meestal combineer ik flarden poëzie, literatuur of filosofie en beelden met elkaar – wat het oproept is dan aan de lezer.”

Paul Delfgaauw
Beroep: sociotherapeut. Geboortedatum: 29-09-1948. Woonplaats: Leiden. ZON in Weegschaal, MAAN in Leeuw.
“Zinzoeker & -vinder. In deze tijd van zoeken naar zingeving staat religie en filosofie in de ruimste zin van het woord erg in de belangstelling. Religie mag dan als instituut zijn waarde verloren hebben, als tegenhanger van het materialisme en consumentisme vinden mensen in religie de spiritualiteit die zij diep in hun hart bezitten. Filosofie als levensbeschouwing houdt zich ook bezig met het wezen van alle dingen en het leven. Nieuws over filosofie en religie dat de waan van de dag overstijgt, past in mijn zoektocht.”

ALGEMEEN

Engelstalige astrologie-blogs
Engelstalige anarchisme-blogs

Advertenties

9 Responses to Favorietenlijst

 1. svara says:

  Dag Wim
  Ik zie dat je een en ander zelf al hebt gevonden.
  vooruit dan: zon in vissen en maan in vissen
  groet je

 2. Wim Duzijn says:

  Info toegevoegd SVARA.
  Dubbele Vissen… Eenzelfde combinatie als HERMAN van VEEN. Zie mijn ASTRO-blogje Graf voor het onbekende kind

 3. Wim Duzijn says:

  Ascendant in Tweelingen… Dat betekent dat je rondom half twee in de middag geboren bent RIDZERD. Volgens mijn ASTRO-systeem (ik zal daar nog wel aandacht aan besteden hier) bevindt de ascendant zich dan in het teken STIER.
  MAAN en DRAKENKOP bevinden zich in het twaalfde huis: Het VISSEN-huis of het spiritualiteitshuis (Watertekens worden spirituele tekens genoemd).

  De DRAKENKOP geeft volgens Arabische astrologen de levenstaak van een mens aan. Dat wordt hier dus:

  Taak: spiritualiteit. Uit de engte van het verklaarbare naar buiten treden en zich aan de ervaringen van het grenzeloze overgeven. Naast rationeel, analytisch werken de krachten der fantasie en een spiritueel bewustzijn ontwikkelen. De zogenaamde chaos onderzoeken. De drukke zaken achter zich laten en de afzondering zoeken. Offervaardigheid en naastenliefde ontplooien.

  • @Wim Duzijn

   Zeer bedankt dat je zo veel van mijn horoscoop uitzoekt. Hoe laat ik precies ben geboren, weet ik niet. Maar volgens mijn moeder was het ongeveer 1 uur in de middag, maar het kan ook half 1 zijn. Het lijkt me wel aannemelijk dat mijn ascendant Tweelingen is, omdat ik van nature slank, of eigenlijk mager, was. Overigens ben ik later wel wat dikker geworden. Ik weeg nu 77 kg bij een lengte van 1.78m

   Er klopt heel veel van wat je schrijft. Ik ben nooit materialistisch ingesteld geweest en altijd tamelijk veel met spirituele zaken, vooral antroposofie, bezig geweest.
   ‘De drukke zaken achter zich laten en de afzondering zoeken.’ Dat klopt ook.

   • Wim Duzijn says:

    Bij het tijdstip half een hoort het rijzende teken RAM, De gevoelig en huiseijk makende MAAN verschijnt dan in het ascendanthuis. Het is erg belangrijk de juiste tijd te achterhalen. In Nederland staat de geboortetijd in de geboorteacte. Een kopie daarvan is opvraagbaar.
    Tweeling op ascendant geeft de praatjesmaker, de spraakwaterval. Het is het teken van de journalist die in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk informatie probeert te vergaren.

 4. @Wim Duzijn

  Ik heb indertijd, lang geleden, de ascendant zelf berekend. Ik ben daarbij van het tijdstip 13.00 uitgegaan en kwam toen op Tweelingen. Zou ik het dan fout gedaan hebben?

  De exacte geboortetijd heb ik nooit opgevraagd. Het is daarbij trouwens ook nog wel mogelijk dat mijn vader bij de aangifte de exacte tijd ook niet precies wist. Mijn naam is ook niet precies goed opgegeven, want bij mijn opa was de laatste letter een t en bij mij een d.

  • Wim Duzijn says:

   Er zijn verschillende berekeningsmethoden. Algemeen wordt aangenomen dat alleen PLACIDUS juist is, maar dat is een misverstand. Ik hanteer het gelijke huizensysteem van VEHLOW (MC-equaalsysteem). Volgens PLACIDUS is je ascendant inderdaad Tweelingen. Volgens VEHLOV echter is de ascendant STIER.
   De keuze voor VEHLOW is een rationele. Placidus werkt namelijk niet overal. De meeste astrologen echter stellen: we doen het allemaal zo dus is het goed. Een logische denkfout die heel moeilijk als eenling te weerleggen is. Mensen willen bij de meerderheid behoren. Wie foutloos in zijn eentje iets goeds maakt staat voor paal in zo een wereld.

 5. Nooit eerder gezien Wim!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: