Marxisten en een koele pragmaticus

De gebeurtenissen in de samenleving van nu vergelijken met die van de jaren zestig, geeft geen pas, betoogt Chris van Henegouwen in de Volkskrant van 8 juli.
Chris is een romanschrijver (2 boeken gepubliceerd) die zelf geen romans leest. Hooguit vijf romans heb ik in mijn leven gelezen, vertelt hij ons op zijn eigen website.

De jaren zestig omschrijft hij als ‘de periode van de hippies’. En dat is gedeeltelijk waar, omdat de jaren zestig onderverdeeld moeten worden in een pre-1968-periode, waarin vrijzinnige spiritualiteit centraal stond (zelfs binnen de Roomse kerk werd aandacht besteed aan het ‘ketterse’ gnosticisme) en een post-1968 periode: de tijd van de marxistische moralisten, de luitjes die met hun agressieve gedrag alles wat conservatief en behoudend was in Rome versterkten.
Heel merkwaardig was dat de Mei-revolutie van 1968 geleid werd door een man (Cohn-Bendit) die eigenlijk het tegendeel was van een menslievende moralist (een bewijs voor het volstrekt schizofrene ego-gedrag dat linkse mensen in die tijd ten toon stelden). Hij verdedigde een normloze vorm van pedosexueel gedrag die in de huidige tijd  mensen een levenslange gevangenisstraf zou opleveren:
“Wij mogen alles, wij staan boven de wet,  jullie moeten morele mensen worden..”, dat is zo een beetje de boodschap van alle valse moralisten.

Een fervent tegenstander van de marxisten was de Duitse politicus HELMUT SCHMIDT. Geen wonder wanneer je een blik werpt op zijn geboortehoroscoop, waarin de Vader en Moeder planeten (Maan en Saturnus) een hoofdrol spelen, via plaatsing in het ascendanthuis.
De Zon staat in het teken Steenbok, Maan in het intellectuele teken Maagd (dezelfde stand kun je aantreffen in mijn geboortehoroscoop).
Opmerkelijk is dat de planeten die astrologisch gezien ‘hippiegedrag’ in de hand werken, de anarchistische planeet Uranus en de androgyne planeet Neptunus, in het huis van ‘de aanvulling’ staan.

INFO
Helmut  Schmidt (Hamburg, 23 december 1918 – aldaar, 10 november 2015) was een Duits politicus van de SPD  en bondskanselier van Duitsland van 1974 tot 1982.
Schmidts SPD regeerde samen met de liberale FDP van Hans-Dietrich Genscher.  In 1977 kwam de Bondsrepubliek in een crisis terecht door het opgelaaide geweld van de Rote Armee Fraktion.
Schmidt stond bekend als een koele pragmaticus, die efficiëntie, stabiliteit en discipline hoog in het vaandel had staan. Het verschil met zijn voorganger Willy Brandt had nauwelijks groter kunnen zijn. Wars van iedere hoogvliegerij wilde Schmidt een regering die op basis van “het gezonde mensenverstand” nuchter en praktisch werkte.
Erg geliefd was Schmidt in zijn eigen partij niet. Vooral de linkervleugel had grote moeite met de afstandelijke regeerstijl van Schmidt. En juist deze vleugel werd steeds sterker.
De jongeren die eind jaren zestig hadden deelgenomen aan het buitenparlementaire protest waren doorgedrongen tot invloedrijke partijfuncties. Schmidt liet duidelijk merken dat hij niet veel op had met deze nieuwe lichting.
Geregeld hekelde hij de “zweverige academici”, die met hun “neomarxistische gedram” de middenklasse uit de partij zouden jagen.

Over Wim Duzijn
Astroloog, Anarcho-Liberaal, Schrijver. Voor meer info daarover. Zie mijn website: www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: