Thierry Baudet en Zembla
29 april 2020 Plaats een reactie
Onderzoek van het Nederlandse Zembla (een televisieprogramma van BNN-VARA).probeert Nederland ervan te overtuigen dat Thierry Baudet, de leider van de door hen als ‘extreem-rechts’ gekarakteriseerde partij Forum voor Democratie, nauw samenwerkte met de Russische staatsburger Vladimir Kornilov. Die zou werken in opdracht van Poetin.
De samenwerking tussen Baudet en Kornilov kreeg vorm in de aanloop naar het in Nederland georganiseerde Oekraïnereferendum in 2016.
Volgens Zembla zou uit app-berichten van Baudet blijken dat hij, of FVD, zich heeft laten betalen voor pro-Russische propaganda…
Pro-Russische rechtse propaganda..
Het zou wat. Ik heb de tijd nog meegemaakt van het Rode Russische – dus zeer linkse – Gevaar dat met behulp van nare anti-Westerse atoombommen onze vrijheid zou willen vernietigen.
Altijd ‘onze vrijheid’, terwijl eigenlijk nooit aan jou persoonlijk wordt gevraagd of hun vrijheid eigenlijk wel jouw persoonlijke vrijheid is.
Dat is de reden waarom ik als verdediger van het immorele New Age denken (dat binnen linkse kringen ook ‘fassisties’ wordt genoemd) op het net heb gezocht naar een tegengeluid, liefst onafhankelijk.
Dat tegengeluid was er, maar onafhankelijk was het niet. Bijna iedereen in dit land heeft zich geschikt in de tegenstelling ‘goede’ anti-Baudet-mensen tegenover ‘slechte’ pro-Baudet-mensen.
Wat dat betreft leven we nog altijd in een dualistische wereld waarin de gehersenspoelde mens, de mens die de slaaf is van een primitieve goed-slecht-moraal rechter, jury en beul mag zijn.
Thierry Baudet is er het slachtoffer van, maar tegelijkertijd houdt hij dat systeem – dat hem tot duivel uitroept – in stand, met zijn steun aan primitieve vormen van joods-christelijk moralisme.
Hieronder een aantal fragmenten uit een betoog van Peter Storm, een man die zich distantieert van de politieke standpunten van Baudet (Thierry is in zijn ogen ‘een fascist’), maar die wel wijst op het feit dat het woordje vrijheid impliceert dat we niet onze gedachten hoeven te laten controleren door een club mensen die zich de uiterst autoritaire status van ‘moraalpolitie‘ heeft aangemeten.
Zembla tegen Baudet
Peter Storm, krapuul website, 18 april 2020
Jazeker, ook ik heb De Docu gezien, het ruimschoots aangekondigde grote Zembla-gebeuren waarin de belangen achter Baudet nu eens haarfijn zouden worden blootgelegd.
Het was hier en daar lachwekkend, maar vooral toch ook ergerlijk. Hier werd geen principieel gevecht tegen Baudets politiek gevoerd. Hier werd slechts een wedstrijdje in nationalisme uitgevochten, rond de vraag: is die Baudet eigenlijk wel vaderlandslievend genoeg? Is hij eigenlijk geen Russische pion? Alsof het vooral daar om zou moeten gaan…
We kregen politici van VVD en andere grote partijen die Baudet aan de tand voelden: vindt u Rusland geen Grote bedreiging? En dan zei Baudet dat hij, tja, Rusland eigenlijk niet zo’n hele grote bedreiging vond. En blijkbaar werden wij, kijkers, geacht om dat Heel Erg te vinden want Rusland als Grote Bedreiging is het officieel verordonneerde Staatsstandpunt. Wie daaraan twijfelt, zet zich buiten de politieke discussie.
Idem met de NAVO. De docu komt met apps waarin Baudet voor uittreden uit de NAVO zou pleiten. ‘Dat is slechts spelen met gedachten…’, stelt Baudet (dus niet het officiele partijstandpunt).
Inlichtingenman De Jong mocht uitleggen hoe waardevol die NAVO was, en impliciet dus hoe schandelijk Baudets opstelling…
Wat bleef hangen na de documentaire was het gevoel dat Baudet hier werd neergezet als iemand wiens loyaliteit buiten Nederland lag, die luisterde naar Poetin. De toon was systematisch: pro-Russisch zijn is fout, anti-NAVO-zijn is fout… Baudet is fout vanwege zijn Russische connecties en pro-Russische houding.
Volgens Zembla zou uit app-berichten van Baudet blijken dat hij, of FVD, zich heeft laten betalen voor pro-Russische propaganda
Baudet over ironie en sarcasme
Forum voor Democratie website
We vinden niet dat we ons hoeven te verantwoorden voor WhatsApp-berichten die nooit voor publicatie waren bedoeld. Dat zullen we dus ook nooit doen. Maar in algemene zin kan gesteld worden dat de appjes een ironisch karakter hebben.
In de sfeer van verdachtmakingen die door de mainstream media in die tijd werd gecreëerd. Columnisten en gevestigde partijen kregen er maar geen genoeg van om onze inhoudelijke kritiek op het Oekraïneverdrag af te doen als ‘pro-Russische’ (dan wel door Rusland betaalde) ‘propaganda’. Daarom maakten we continu grappen en opmerkingen over “Russische spionnen”, speelden we angst voor een polonium-vergiftiging, duidden we een vrachtwagen met Ferrari’s die toevallig langsreed als ‘de gage van Oom Vlad’ – en we waren daarin niet alleen.
Ook de partners van GeenPeil riepen bijvoorbeeld dat ze sliepen onder een “Poetin-dekbed”. De ‘Rusland-connectie’ was de ‘running gag’ van de campagne. Het was onderdeel van de “band-of-brothers”-achtige atmosfeer die op dat moment tot grapjes, kwinkslagen en knipogen leidde.
Ironie, Sarcasme, Cynisme
Neerlandistiek website
Deze drie woorden verschillen in betekenis.
Ironie: fijne, milde spot; schertsend. Sarcasme: bijtende, scherpe spot; kwetsend. Cynisme: wrede, bittere spot; zwartgallig
Het gaat om drie vormen van ‘spot’, maar ze zijn heel verschillend in karakter én sterkte. ironie is mild, sarcasme is scherp, cynisme is bitter.
Ironie in het alledaagse taalgebruik leidt vaak tot onbegrip. Dat onbegrip kan ook gemakkelijk ontstaan omdat in ironie de betekenis van de woorden en de bedoeling ervan sterk uiteen kunnen lopen. Vaak wordt zelfs het tegenovergestelde gezegd van wat wordt bedoeld. Als iets heel vervelend is, kun je ironisch uitroepen Nou, fijn zeg!
Ook bij sarcasme wordt soms het tegenovergestelde gezegd van wat bedoeld wordt. Je moet dus weet hebben van de situatie om deze vormen van spot te herkennen.
Met de smaakoordelen ‘mild-scherp-bitter’ blijven de verschillen altijd een beetje subjectief. Wat de een scherp vindt, vindt de ander nog redelijk mild. En als je iets bitters proeft, kan dat toch ook als scherp worden ervaren.
Astrologie en Rebelse Spotlust
Astrologisch gezien horen op spotlust gebaseerde vormen van humor bij het teken Schorpioen, dat onder invloed staat van de planeet Pluto.
Schorpioenen zijn van nature sarcastisch. Misschien beseffen ze zich niet eens dat ze sarcastisch zijn tegen je, dus probeer het niet persoonlijk op te vatten als ze dat wel zijn. Ze hebben ook een goed gevoel voor humor. Ze kunnen ontzettend grappig zijn, maar wel met een donker randje. Ze hebben altijd iets te zeggen en kunnen daarbij vrij grof zijn. Dat is niet verkeerd bedoeld, maar het kan wel zo overkomen bij een ander.
Ze hebben supersterke meningen die niet gemakkelijk door anderen kunnen worden beïnvloed. Ze zullen vaak afstand nemen van iemand die hun leven probeert te bepalen. Ze zijn (welke positie ze in het leven ook innemen) erg rebels van binnen en zijn niet bang om dit te laten zien in bepaalde situaties.
Het teken Schorpioen is een Waterteken. Dat wil zeggen dat Schorpioenen vaak emotioneler zijn dan de andere sterrenbeelden. Zer proberen deze emoties vaak voor anderen te verbergen. Ze willen niet zwak overkomen, dus zullen ze afstand nemen van anderen om zich te kunnen herstellen. Sarcastische vormen van humor worden vaak gebruikt als beschermmiddel – voorkomen dus dat andere mensen te dicht in de buurt komen.
Thierry Baudet is geboren op 28 januari 1983: Zon in Waterman, Maan in het softe teken Kreeft, een teken dat in zijn pure vorm maar moeilijk om kan gaan met kwetsende vormen van humor.
Zijn geboortetijd is niet bekend, maar je zou als hypothese kunnen aannemen dat het teken Schorpioen – gezien zijn liefde voor ironie en sarcasme – op de ascendant staat.
In dat geval zou hij ’s morgens rond 2 uur geboren zijn. De serieuze planeet Saturnus in het ascendanthuis zou als relativerende kracht optreden hier.
Is deze tijd juis dan beheerst het teken Leeuw het beroepshuis 10. Dat teken wordt beheerst door de Zon die een negatieve hoek maakt met de planeet Pluto, een positie die altijd milde – maar soms ook grove – vormen van grootheidswaanzin aanmoedigt in een mens.
Aanvullende info:
Vladimir Vladimirovitsj Kornilov (Lipetsk, 13 juli 1968, Zon in Kreeft, Maan in Vis) is een Russisch journalist, politiek activist en schrijver. Kornilov was oorspronkelijk automonteur. Sinds 1991 werkte hij als journalist en politiek activist. Hij koos daarbij partij voor de Russische minderheid in de Oekraïne en was actief in de Donbass-beweging. Sinds 2014 is Kornilov werkzaam als columnist (voor ukraine.ru), journalist (Russia Today) en schrijver van politieke boeken. In september 2019 ontving Kornilov het Russisch staatsburgerschap.