Het Klootjesvolk van Coos Huijsen

De Telegraaf van donderdag 26 maart laat COOS HUIJSEN aan het woord.
Coos heeft een boek geschreven met de enigszins merkwaardige titel ‘Ode aan het klootjesvolk’, merkwaardig daarom, omdat het begrip ‘klootje’ simpelweg een verwijzing is naar mensen die op een enigszins dierlijk-egoïstische wijze de onderbuik boven het intellect plaatsen:
“Hij praat niet met zijn hoofd, maar met zijn kloten’, of – anders geformuleerd – ‘Hij is gewoon een domme klootzak’… Dat is zo’n beetje de bedoeling ervan…
En juist omdat het begrip verwijst naar anti-intellectualisme vind ik het niet zo’n goede gedachte van Coos Huijsen uitgerekend dit begrip te gebruiken in een boek dat een lofzang dient te zijn op het gezonde verstand van gewone mensen, mensen die niet leven in een bunker vol linkse of rechtse vooroordelen, maar die – juist omdat ze weinig intellectuele ballast met zich meedragen – in staat zijn alles wat pompeus, aanstellerig en leugenachtig is te ontmaskeren.
Het spreekt vanzelf dat echte gewone mensen weinig op hebben met notoire aanstellers als Geert Wilders en Thierry Baudet, twee klootjesmannen die bij alles wat ze doen de onderbuik boven het hoofd plaatsen.
Wilders en Baudet zijn het tegendeel van wat Coos Huijsen ‘de gewone man met het gezonde verstand’ noemt, en het feit dat zoveel mensen op deze twee politici stemmen kan daarom niet gezien worden als een bewijs voor zijn stelling dat het begrip ‘klootjesvolk’ gezien kan worden als een soort geuzennaam, zo van: “Het feit dat je mij een klootzak vindt bewijst dat ik intelligent ben.”
Coos Huijsen ziet dat zelf ook wel in, waar hij in het Telegraafartikel het klootjesachtige fenomeen ‘Wilders en Baudet’ een vluchtheuvel noemt, maar ik vraag me af of de lezers van de Telegraaf zijn relativerende kanttekeningen zullen begrijpen.

Klootjesgedrag moet je niet voorzien van een aureool. Klootjesmensen vormen altijd een bedreiging voor mensen die op een simpele wijze menselijk proberen te zijn, zonder dat ze proberen via dwang en pressie de ander te onderdrukken.
Astrologisch gezien valt het begrip klootje onder het teken Schorpioen, dat op zijn beurt gecontroleerd en beheerst wordt door de planeet Pluto.
Overal waar chaos, dood en seksuele terreur de toon aan gaat geven is de negatieve planeet Pluto (de klootjesmens dus) werkzaam.
Kijk eens naar zo een beschaafd mens als Sigmund Freud. Ogenschijnlijk een man met gezond verstand, maar wanneer je zijn werk leest dan valt onmiddellijk op hoe groot de aandacht is voor zoiets irrationeels als seksualiteit.
Bekijk je zijn horoscoop dan zie je dat zijn ascendant zich in het klootjesteken Schorpioen bevindt. Gewoon een vertegenwoordiger van ‘het klootjesvolk’ dus en iemand die je met wantrouwen tegemoet moet treden als simpele, doodgewone man, die niet de hele dag door aan zijn kloten denkt.
Hetzelfde geldt natuurlijk voor een homocultuur die gecentreerd is rondom het begrip ‘kloten’. Niet de romantiek bepaalt de cultuur, het verlangen alles wat liefdeloos is weg te vagen uit een wereld die geterroriseerd wordt door liefdeloos ‘klootjesvolk’, maar de liefdeloze jacht op seksueel genot.
Dat betekent niet dat een mens geen kloten mag hebben, maar het betekent simpelweg dat we moeten voorkomen dat een mens zich identificeert met een stukje van zichzelf. Want dat is de echte betekenis van het begrip ‘gewone man’: dat hij niet bijzonder wil zijn.

Geert Wilders en Thierry Baudet zijn daarom klootjesmensen omdat ze op een irrationele wijze van zichzelf bijzondere mensen hebben gemaakt.
En wie eenmaal zichzelf de status van ‘bijzondere man’ gegeven heeft die is niet meer  in staat op een simpele wijze gewoon te zijn.
Net zoals een irrationele, aan seks verslaafde puber zichzelf de hele dag door af blijft trekken voor of achter zijn tablet of mobiele telefoon, zo laten Wilders en Baudet op een ronduit stuitend-exhibitionistische wijze voortdurend hun kloten zien aan het volk – niet met de positieve bedoeling de mensen gewoon te maken, maar met de negatieve bedoeling ze om te toveren in een gehoorzaam en volgzaam klootjesvolk.
Geert Wilders heeft een gesloten wereld rondom zichzelf opgebouwd. Thierry Baudet heeft het geluk dat hij een redelijk gewone politieke partner gevonden heeft in Theo Hiddema, echt zo een saai type dat weigert zijn kloten te laten zien aan het volk – en zo hoort het natuurlijk ook in een wereld waarin gewone mensen hun gezonde verstand dienen te gebruiken.
Klootjesmensen deugen niet, of ze nu links of recht zijn, of ze homo of hetero zijn, want mensen die met hun kloten denken bouwen altijd een nare, grauwe, liefdeloze wereld op, een wereld – bijvoorbeeld – die door Coos Huijsen wordt beschreven in zijn boek Homo Politicus.

Remonstrant Coos Huijsen, eerste openlijke homo-politicus ter wereld
Geschreven door Redactie Remonstranten.nl, 6 april 2016

Coos Huijsen schreef het boek ‘Homo Politicus’. Hierin beschrijft hij de stille, grauwe beklemming van zijn jeugd op het naoorlogse, superchristelijke Goeree-Overflakkee, waar hij als jongen besefte dat hij anders was dan de rest.
In de jaren zestig werd Huijsen actief in de politiek voor de CHU, maar door de rechtervleugel daar als ‘verkeerde Coos’ weggezet. Hij kwam uit de kast, brak met de partij en werd homoactivist…

Coos Huijsen: “Over het algemeen hebben de kerken  een schandalige staat van dienst. Orthodoxen hebben religieuze teksten misbruikt om platvloerse vooroordelen te legitimeren. De ‘weigerambtenaren’ beriepen zich erop om het recht te hebben om te kunnen weigeren om homo’s in de echt te verbinden. Nu dit niet meer kan doen ze alsof hun zelf onrecht wordt aangedaan.
Toen in mei 2015 de katholieke Ieren in een referendum zich positief beslisten over openstelling van het huwelijk voor homo’s, sprak de rechterhand van de paus, kardinaal-staatsecretaris Pietro Parolin, van ‘een nederlaag voor de mensheid’. Grover is moeilijk voorstelbaar.
Ook de huidige paus Franciscus liet dit passeren. Ik zie dit als een indirecte legitimatie van het geweld en andere vormen van discriminatie van homo’s.
Er is nog een lange weg te gaan en orthodox-religieuze groeperingen van welke richting ook functioneren helaas nog overwegend als dehumaniserende krachten. Dat veel homo’s de pest aan godsdienst hebben vind ik eigenlijk niet meer dan een gezond verschijnsel.”

Remonstranten website

Over Wim Duzijn
Astroloog, Anarcho-Liberaal, Schrijver. Voor meer info daarover. Zie mijn website: www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: