Hirsi Ali & de Sharia

Op de website van Elsevier werd een artikeltje van en over Hirsi Ali geplaatst.
Hirsi Ali is een vrouw die op een zeer directe wijze geleden heeft onder de ouderwetse seksonvriendelijke bepalingen van de Islamitische wetgeving (Sharia).
Ze is als kind besneden:  “Ik ben zelf besneden toen ik vijf jaar oud was. De ergste vorm is op mij toegepast: infibulatie. Dit betekent dat ze alles wegsnijden: zowel de clitoris als de schaamlippen. Vervolgens ben ik dichtgenaaid…”
 Besnijdenis van een vrouw is gebaseerd op de ouderwets patriarchale gedachte dat een vrouw er is om de man en zijn kinderen te dienen en te verzorgen. Het gezin is de hoeksteen van de samenleving en de rol van de vrouw daarin is primair ‘moeder’ zijn…
Seksueel genot is een eigenschap die bij het begrip ‘hoer’ thuishoort.

Alle patriarchale religies dragen die visie uit. Als een vrouw geen kinderen wil of kan baren, en wanneer zij in de slaapkamer meer wil zijn dan een willoos seksobject (een ding met een gat er in) dan deugt zij niet.
Die patriarchale visie heeft ertoe geleid dat elke vorm van seksueel gedrag die haaks staat op de vergoddelijking van ‘het seksloze moederschap’ gezien wordt als een afwijking (een keuze voor ‘pervers’ gedrag).
De wil vrouwen seksloze gewaden en sluiers te laten dragen vloeit daar ook uit voort. Als een vrouw zich ‘hoerig’ kleedt dan roept zij lusten op bij de man. Ze verandert zichzelf daarmee in een duivelse verleidster die mannen op het slechte pad brengt.
De relatie tussen man en vrouw moet volledig vrij zijn van onreine bijgedachten en daarom is het dragen van zwarte kledij (kleding die alles wat warm en zacht en zinnelijk is aan een vrouw bedekt) de meest juiste keuze.
Merkwaardig is dat mannen (die volgens die visie boordevol seksuele verlangens zitten – immers: ‘schaamteloze’ vrouwen kunnen de beest in hen wakker maken) nooit rein en kuis hoeven te worden gemaakt.
Ze dragen geen zwarte gewaden en hoofddoeken, ze lopen niet gedwee met een boodschappentasje achter ‘moeder de vrouw’ aan, en gezien het grote aantal kinderen dat extreem religieuze mensen hebben neuken ze er elke dag lustig op los…
Wanneer Hirsi Ali dan ook de religieuze wetgeving aanvalt dan zou ze in de eerste plaats moeten wijzen op het principe van de ongelijkheid:
Vrouwen moeten een ‘ideale moeder’ zijn, maar mannen hoeven geen ‘ideale vader’ te zijn.

En wat ze ook zou moeten doen is haar aanvallen richten op alle vormen van ouderwets-religieuze regelgeving.
Ze richt zich nu voortdurend tegen ‘de Sharia’, zonder dat ze er op wijst dat Sharia niets anders is dan een voortzetting en doorontwikkeling van de Joods-religieuze wetgeving, die via het protestantse Christendom rechtse moralisten in het Westen sterk heeft beïnvloed.

In het Elsevier-artikel van 23 maart 2017 stelt Hirsi Ali dat ‘LINKS’ (welk links???) de ogen sluit voor de invloed van de islam op terrorisme,
Extreme moslims moeten niets hebben van tolerantie, stelt ze. ‘Islamisten willen geen sympathie, ze willen een maatschappij – en uiteindelijk een wereld – waarin naar de SHARIA wordt geleefd.’ Die SHARIA-wereld moet worden bereikt door middel van indoctrinatie, intimidatie en geweld. ‘Iedereen die de SHARIA wil blokkeren is hun vijand, ongeacht hoe aardig je bent, hoe meegaand en vriendelijk je bent. Dat is gewoon het doel.’

Merkwaardig is dat uitgerekend ‘RECHTS’ de afgelopen jaren niets anders heeft gedaan dan Sharia-groeperingen steunen in het Midden-Oosten.
Je hoort mevrouw Ali er niet over…
Blijkbaar is ‘de Sharia’ niet slecht wanneer ze in dienst staat van rechts-patriachale Westerse machtsdromen…

Lees ook: The Curse of the Law

Over Wim Duzijn
Astroloog, Anarcho-Liberaal, Schrijver. Voor meer info daarover. Zie mijn website: www.wimduzijn.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: